Welkom op de website van EHBO-vereniging afdeling Vessem, Knegsel en Wintelre

Interesse in een basiscursus EHBO? Bekijk hier meer informatie, of geef je hier direct op voor onze cursus die start op 9 januari 2024!

Interesse in een cursus reanimatie/AED-bediener? Geef je hier direct op voor onze cursus op maandag 6 november 2023!

Volg ons ook op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/EHBOverenigingVessemKnegselWintelre

Laatste nieuws

In januari 2021 hebben we een dekkend AED-netwerk binnen de bebouwde kom gerealiseerd. We hebben daarna niet stilgezeten. We zijn trots dat we nu voor heel Vessem, Wintelre en Knegsel een AED binnen 6 minuten beschikbaar hebben als de situatie daarom vraagt.

Een woord van dank aan allen die in de totstandkoming van dit netwerk een bijdrage hebben geleverd, waaronder de (belangeloze) inzet van elektriciens voor het aansluiten van de AED-kasten, de gemeente Eersel voor het beschikbaar stellen van financiële middelen maar bovenal de eigenaren van panden / woningen waar de AED’s zijn opgehangen. Samen maken we onze dorpen veiliger.

Voor de gemeenschap is de beschikbaarheid van AED’s letterlijk en figuurlijk van levensbelang. Bij een circulatiestilstand is het zaak om zo snel mogelijk (binnen deze 6 minuten) met reanimeren te starten en een AED aan te sluiten. Dit verhoogt de overlevingskans aanzienlijk, tot wel 70%. EHBO-ers en/of burgerhulpverleners, die specifiek zijn opgeleid om te reanimeren en een AED te bedienen, zijn een belangrijke schakel in de ‘keten van overleven’. Zij verlenen hulp in afwachting van de ambulance. In 2023 bieden wij nog verschillende AED- / reanimatietrainingen aan. Hou onze berichtgeving in de gaten. lees verder

Wat doen we

De activiteiten van onze vereniging richten zich onder meer op:Het verzorgen van cursussen  om mensen op te leiden voor het Eerste Hulp diploma
Het verzorgen van cursussen om mensen op te leiden voor reanimatie/AED-bediener
Het verzorgen van cursussen om leden verder te scholen in:

 • AED-bediening
 • Reanimatie
 • Verbandleer en kleine ongevallen
 • Eerste hulp bij Sportongevallen
 • Eerste hulp aan Kinderen
 • Herhalingslessen organiseren voor gediplomeerde EHBO’ers
 • Herhalingslessen organiseren voor gediplomeerde AED-bedieners
 • Opzetten van een buitenoefening, met nabootsing van ongevalssituaties
 • Aanwezig zijn bij (sport)evenementen
 • Organiseren van een teambuildingsavond voor leden
 • Organiseren van lezingen voor leden en niet-leden

Hulpverlening bij evenementen: nieuwe hulpverleners zijn hard nodig om alle hulpverleningsaanvragen in te vullen, wij verkopen liever geen néé bij een aanvraag!

Altijd al mensen die door een hartritmestoornis getroffen zijn willen helpen of wil je weten wat je dan moet doen? Regelmatig organiseren wij een aantal beginners- en herhalingscursussen reanimatie / AED-bediener (van ca. 3 uur). Hierbij komt reanimatie en de inzet van een AED aan de orde. Je leert hoe je een hartstilstand herkent, wat je als eerste moet doen, hoe je moet reanimeren en in welk tempo en natuurlijk ook hoe je een AED aansluit en bedient. In de cursus staat naast wat theorie met name het oefenen centraal; alle reanimatiestappen worden doorlopen en geoefend op onze oefenpoppen waarbij ook een oefen AED wordt gebruikt.

Opgeven kan via het aanvraagformulier.

Hebt u voor dit seizoen een evenement gepland staan waarvoor EHBO benodigd is, vraag dan tijdig de hulpverlening aan via ons aanvraagformulier hulpverlening! Met ingang van dit jaar gelden voor onze hulpverleningen nieuwe tarieven, zie verder het hulpverleningsreglement.

Ons nieuw EHBO bijscholingsseizoen staat weer voor de deur. Ons jaarplan is weer bijgewerkt en we kunnen weer gaan oefenen met de nieuwe lesstof.